Biletele de avion

După ce am sunat la câteva ambasade şi consulate din România am aflat că absolut toate necesită bilete dus/întors (sau măcar ieşit din ţară) pentru a elibera o viză turistică. Ne-am consultat, documentat şi în baza recomandărilor găsite pe internet am decis să contactăm o agenţie de voiaj prin care să achiziţionăm biletele. Astfel, după spusele surselor noastre, biletele retur ar putea fi modificate sau chiar anulate pentru o taxă decentă.

Mi-am încercat norocul la Aerotravel de pe Horea, aşa cum veţi vedea în continuare nu a fost o alegere inspirată. Discuţia a început bine, pe un ton vesel, după ce doamna cu care povesteam a izbucnit în râs când a auzit ce vrem să facem. Constat cu tristeţe că deşi au trecut 20 de ani de capitalism „sălbatic” suntem departe de ce înseamnă vânzări şi relaţii clienţi normale.

Doamna a încercat să mă convingă că „nu se există” să poţi modifica sau anula biletele fără a pierde întreaga sumă. Mda, nu am insistat şi am rugat-o să ne caute zboruri accesibile ca preţ în Asia de SE. Eh, aici altă neînţelegere, doamna vroia neapărat datele exacte pentru zboruri, am încercat să ii explic ca nu le ştim încă, şi că am vrea ceva opţiuni cu plecări flexibile. Doamna, pe un ton dojenitor, mi-a spus că ce vreau eu ar fi un fel de pass &emdash; lucru care nu s-a inventat încă. Mi-am permis să o contrazic şi i-am spus că din ce am găsit eu pe internet sunt chiar mai multe feluri şi tipuri şi că noi am vrea o recomandare pentru una dintre ele care să se muleze pe ce vrem noi să facem. De aici încolo, probabil pentru ca mi-am permis să contrazic un specialist, doamna s-a arătat iritată aşa că am plecat fără prea multe speranţe.

Pass-uri sunt mai multe, funcţie de tipul călătoriei si destinaţia aleasă. Am să înşir mai jos cele mai populare dintre ele:

După ce am făcut nenumărate trasee, combinaţii şi am calculat/comparat costurile am decis să ne cumpărăm un bilet simplu dus/întors Budapesta – Bangkok. Mai multe detalii în postul următor despre vize.

Dacă doriţi să cumpăraţi bilete simple puteţi încerca cu încredere skyscanner.com sau kayak.com. Cu Sky Scanner se pot căuta şi zboruri de tip cheap-flight: tot ce trebuie să faceţi este să căutaţi aeroportul de plecare pe hartă şi să daţi click. Dacă, în schimb, doriţi un pass sau un RTW şi doriţi să-l achiziţionaţi din Cluj vă doresc mult succes!

Update: Biletele de avion dus–întors au costat 2478 lei (607€) de persoană.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.