Koh Phangan, zilele ce au urmat

Koh înseamnă insulă. Haad – plajă. Baan e sat. Ao e golf. Wat e templu. Nam Tok e cascadă. În mare, atât trebuie să ştii ca să întelegi ce e desenat pe hartă şi cam ce îti oferă insula.. gratis.

Aşa că noi am trecut satele, am bătut plajele, am văzut cascadele şi am făcut un minim de hike prin junglă.

Bine, să nu exagerăm, normal că nu am făcut doar asta 🙂 De ziua mea am fost la Omega Bar în Baan Chalok Lum şi fiindcă a fost seară de freestyle jam, toată lumea mi-a cântat fără să ştie. Ziua ce a urmat a fost Full Moon Party în celălalt colţ de insulă. Binenţeles că am mers. Alături de alţi doi tineri români am băut o galetuşă şi am bătut plaja în lung şi în lat ca să inţelegem mai bine fenomenul :).

Apoi au urmat zile înnorate care nu ne-au motivat să mişcăm foarte departe de căsuţă, până ieri când a venit soarele înapoi şi am făcut o mică plimbare până la una din cascade şi apoi un mic traseu prin junglă până la un punct de belvedere (?), culminând cu o leneveală pe plajă.

Înainte să pornim la cascadă m-am documentat: ce şerpi sunt în zonă? Pe scurt, trei: unul verde care e de copac şi nu e veninos, cobra şi king cobra. În cap, mi-am făcut o oarecare imagine, nişte scenarii, OK plecăm la Nam Tok Phaeng. După nici 50m de urcare eram leoarcă. Dacă nu mi-aş şti condiţia fizică aş putea da lejer vina pe umiditatea şi căldura din junglă :). Cascada ia-o de unde nu-i. E sfârşit de sezon uscat, apa e puţină şi stă toată adunată într-un mic firicel ce se ascunde pe la colţuri de stânci. O mică băltuţă la baza ei, râvnită de toţi turiştii, te lasă să iţi răcoreşti picioarele înainte de a începe urcarea către următoarele 2 cascade 🙂 la fel de impresionante în acestă perioadă. Urcăm apoi şi la punctul care iţi oferă panoramă spre pădurile de cocotieri şi mica insulă Koh Ma. Mă ia Adi în chip ca să nu uit momentul. Coborâm cătinel şi dăm de o şopârlă fotogenică şi vreo trei miriapozi. Nici un şarpe, nu pot decât să fiu încântată de mica noastră plimbare.

Nu ştiu dacă am mai spus, dar plajele sunt aproape pustii. Tu şi încă vreo patru-cinci oameni pe 400m de nisip alb şi fin. Haad Khom e considerată una din cele mai frumoase plaje de pe insulă şi recomandată pentru snorkeling. Totuşi perioada nu e prielinică pentru „vânat” coralul dacă porneşti de pe mal, căci apa este foarte mică şi e dificil să înoţi până la recif. Ce poţi face, şi eu practic din plin, e să gaseşti un petec de nisip şi să te luuuungeeeeşti în apă şi să te relaxezi: roses are red, violets are blue, I’m not at work, got nothing to do :).

În concluzie: dacă ne place şi în extra-sezon, înseamnă că în sezon acest mic colţ de lume e absolut superb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.