Pulau Kapas – micul paradis tropical

Dacă intri pe Google Maps abia dacă dibuieşti mica insulă Kapas pe coasta de est a Malaeziei peninsulare.

„Paradis” a fost primul nostru gând cănd barca s-a apropiat de mal şi ne-a lăsat pe plaja încinsă. Prima oază de relaxare ce ne-a ieşit în cale a fost KBC – Kapas Beach Chalets, unde am şi rămas pentru următoarele 5 zile. 30 RM (~30 lei) pentru o cameră cu baie proprie, ventilator şi nişte şoricei mâncători de săpun.

Foarte multe nu pot să vă spun, nu fiindcă nu aş avea ce, ci pentru că nu mă pricep să descriu, sunt totuşi un biet inginer. E un adevărat paradis tropical, ce mai în sus în jos. Dacă vrei să ai parte de cea mai relaxantă vacanţă din viaţa ta, vii pe Kapas. Poţi lenevi pe plajă, pe terasă sau în hamac, poţi urmări peştii o zi întreagă fără să îţi dai seama cum a trecut timpul.

Variantele de cazare nu sunt foarte multe, şi cred că cea mai convenabilă dintre toate e KBC, au şi căsuţe mai arătoase pentru cei mai pretenţioşi (aprox. 70 RM/noapte), dar şi paturi în dorm de 4 persoane — 15 RM pentru călătorii de cursă lungă.

Mâncarea e ceva mai ieftină la Pak Ya decâť la restaurantul de lângă KBC, iar Wi-Fi se găseşte doar la un resort mai elegant, nu merge de minune, dar e suficient cât să poţi trimite două trei mailuri celor de acasă.

Coralul e la doi paşi de mal, iar rechinii de recif la două plaje distanţă de unde suntem noi acum.

E o insulă turistică, dar nu te calci pe picioare cu nimeni. Şi poţi mânca la orice oră din zi şi noapte fără să se ţină cont de Rammadan. Sunt multe familii cu copiluţi care investighează toate colţurile insulei şi culeg toate animăluţele. Mulţi sunt francezi sau olandezi.

Un singur mic defect, dar care nu ţine de insula asta în particular, cât de întreaga ţară: berea e puţină şi scumpă. Dar de la o vreme te înveţi şi fără ea :).

Cam ăsta e Kapasul — un loc unde uiţi de tine, de timp, de stres.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.