La munte

Două lucruri cu siguranţă ne-au plăcut în Georgia: munţii şi vinul. Ce nu ne-a plăcut atât de mult e faptul că ţara e în renovare. Toată lumea face şi reface faţada ţării începând din capitală până în sătucele din munţi. Un poster imens tronează pe clădirea parlamentului ca o avertizare „Saakashvili rebuilds a country”. Iniţial nu l-am luat în serios, şi la noi sunt promisiuni cât blocul… dar cine le mai crede.

Şi totuşi în Georgia se munceşte, se feştesc ziduri, se refac străzi, se ridică praf şi se aşterne asfalt. Unii spun că ce e deja terminat e puţin cam artificial, că prea e perfect ceea ce ar trebui să fie vechi de secole. Noi spunem că e mai bine aşa decât nimic, toate au timp să se învechească.

Oricum, ar fi trist să vii în Georgia doar pentru oraşe când muntele e la doi paşi, superb, impunător şi neschimbat.

Fotografiile montane sunt doar din zona Kazbegi, dar sunt şi alte regiuni &mdashl Svaneti şi Tusheti — care sunt poate chiar mai sălbatice şi fotogenice. Există totuşi o mică problemă: accesul — în special dacă eşti turist independent, depinzi de marshrutci (imprevizibile), de autobuze (rare sau inexistente) şi taxiuri (scumpe).

Concluzia noastră e că pentru a descoperi Georgia este ideal să ai maşina şi cortul tău, altfel… ceva mai mulţi bani :).

Şi acum să ne lăudăm că şi aşa nu ne-am mai lăudat de mult:

[Tobe]

Pentru noi un nou record (pentru alţii probabil o simplă joacă de copil), vă anunţăm că am suit în doar câteva ore până la 3040 m! Bine, plecarea a fost de la 1770 m, dar şi aşa o frumoasă diferenţă de altitudine. Tot efortul a fost răsplătit de o privelişte minunată, multe flori şi tot atâtea ciocolăţele 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.