Vaccinuri

În privinţa vaccinurilor noi am optat pentru cele recomandate şi disponibile in România/Cluj. Totalul pentru amândoi a fost 940 lei (~230€), un cost rezonabil dacă iei în considerare riscurile şi neplăcerile pe care le eviţi în acest fel.

Ne-am documentat şi despre malarie având în vedere că vrem să pescuim şi inevitabil ne vom afla în fieful ţânţarilor. Cele mai cunoscute profilactice sunt Mefloquine (Lariam ca marcă comercială) şi Malarone, dar părerile sunt împărţite. Sunt multe persoane care acuză efecte secundare nu foarte plăcute aşa că noi ne-am decis să ne încercăm norocul şi să nu apelăm la medicamente. Găsiţi mai multe informaţii despre malarie aici.

Cei ce vor să călătorească în Asia găsesc o listă completă cu vaccinurile recomandate aici. Găsiţi mai multe detali pe site-urile cdc.gov şi nathnac.org, inclusiv informaţii la zi despre epidemii în întreaga lume. E bine să aruncaţi o privire pe site dacă intenţionaţi să călătoriţi pentru o perioadă mai îndelungată.

Puteţi studia inclusiv harta interactivă cu toate alertele emise în lume sau doar pentru infecţiile care vă interesează: malarie, dengue, etc.

Aşa cum găsiţi şi pe pagina cu pregătirile, locul din Cluj unde vă recomandăm să faceţi vaccinurile e Medicover, sau vă puteţi procura chiar voi vaccinurile din farmacii şi să rugaţi medicul de familie să vi le administreze.

Nu pot încheia postul fără să vă povestesc despre experienţa avută cu Centrul Medical Unirea (actualul Regina Maria). Au fost primii la care am apelat în virtutea unei colaborări anterioare. La prima încercare doamna doctor, la care făcusem programarea, a refuzat să participe :P. După 30 de minute de aşteptare, la insistenţele noastre, au sunat-o asistentele dar a închis telefonul.

Am hotărât să mai încercăm o dată şi am fost programaţi la centrul de pe Memorandumului. Aici am avut parte de o altă aventură, de data aceasta chiar mai hazlie. Doamna doctor avea vaccinurile pregătite şi am fost foarte aproape de a rezolva problema, dar au apărut unele complicaţii. Superioara doamnei doctor, după o discuţie cu aceasta, ne-a rugat să ne procurăm singuri vaccinurile pentru că dânşii nu au o formă prin care să ni le vândă. Am plecat confuzi şi hotârâţi să abandonăm total această pistă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.