Cum să ții legătura cu cei de acasă

Probabil cei mai mulţi dintre voi sunt interesaţi să afle şi cum poţi ţine legătura cu familia şi prietenii de acasă pe durata călătoriei. Cea mai convenabilă variantă (şi ieftină :P) pentru noi a fost să combinăm serviciile oferite de două companii: Skype şi Operator One. Am să trec succint in revistă avantajele acestei variante.

Vreţi să fiţi sunaţi oriunde în lume gratis, iar cei de acasă să plătească costurile unei convorbiri naţionale?

Skype. Una dintre facilităţile oferite de către Skype, şi poate prea puţin cunoscută, este aşa numitul Online Number. Ce înseamnă? E foarte simplu: vă alegeţi o ţară de pe glob (România în cazul nostru) şi un număr de telefon (aprox. 50€/an). Oricine sună la acest număr de telefon va fi redirectat automat către contul vostru de Skype.

Odată numărul cumpărat aveţi două opţiuni: fie îl redirectaţi către numărul de telefon din ţara în care călătoriţi, fie vă cumpăraţi un smartphone care suportă Skype şi dacă aveţi acces la internet costul convorbirilor este 0. Noi am optat pentru un smartphone cu Android, Apple nu suportă multi-tasking şi în momentul cănd vrei să faci orice altceva pe telefon aplicaţia Skype trece în off-line. Cam aiurea pentru un telefon la a 4-a generaţie şi cu un preţ prohibitiv, dar ce să-i faci important e să vadă toţi că ai şi tu :D.

Vreţi să sunaţi ieftin în ţară?

Operator One. Aici e puţin mai multă muncă de configurare dar e foarte simplu de folosit. Pentru fiecare număr la care doreşti să suni ţi se va genera un număr local din ţara în care te afli — gratis. Tot ce trebuie să faci e să suni la acel număr şi transferul se va face automat prin internet. Tot ce vei plăti este contravaloarea unei convorbiri locale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.